Programma ballonvaart

Een ballonvaart maken is een avondvullend (óf ochtendvullend) programma. Je gaat zien hoe de luchtballon wordt opgebouwd en mag zelfs een handje helpen. Het uitzicht over jouw stad of dorp vanuit de lucht is uniek en zul je niet gauw vergeten. Benieuwd naar het totale programma en wat je precies gaat beleven tijdens een ballonvaart bij BallonBon? Lees dan hieronder verder!

Verzamelen

Op de dag van de vaart wordt je ’s middags op de hoogte gebracht van de weersomstandigheden en of het weer ons toe laat om te gaan varen. Wanneer het weer geschikt is voor een mooie en veilige vaart, verzamelen we ongeveer 2,5 uur voor zonsondergang met alle passagiers op de afgesproken opstijglocatie. Na het ontmoeten van de piloot, kan het opbouwen van de luchtballon beginnen.

Opbouwen

Wist je dat een luchtballon in een zak van ongeveer 1 m³ past? Tijdens het opbouwen zie je hoe deze kleine ballonzak wordt omgetoverd tot een heuse luchtballon. Allereerst wordt de luchtballon uit de ballonzak gehaald en neergelegd op het grasveld. Vervolgens geeft de piloot enkele veiligheidsinstructies en dan zal hij vervolgens de luchtballon vullen door middel van een ventilator die koude lucht de ballon in blaast. Wanneer de ballon goed gevuld is, zal de piloot beginnen met het verwarmen van de koude lucht. Dit gebeurd met de branders en langzaam maar zeker zal de luchtballon omhoog komen. Wanneer de luchtballon gereed is voor opstijgen, geeft de piloot een seintje aan de crew en kan de ballonvaart beginnen!

Varen

De luchtballon wordt losgemaakt van de volgauto en dan zul je geleidelijk omhoog gaan. Vanuit de luchtballon kun je in alle rust genieten van het prachtige uitzicht. Dorpjes, steden, natuurlandschappen en misschien wel herkenbare plekken of huizen gaan langzaam onder je voorbij. Tijdens de vaart wordt er tijd vrij gemaakt voor een fotomoment. Door een camera die ten hoogte van de luchtballon hangt is er een gave panoramische foto mogelijk en tijdens een privévaart wordt er zelfs een video gemaakt van de gehele vlucht.

Landen

Na ongeveer een uur varen is het tijd voor de landing. De piloot zal een geschikte landingsplek zoeken en nog enkele instructies geven aan jou en jouw medepassagiers zodat de landing veilig kan verlopen. Wanneer de luchtballon geland is zullen we samen de ballon inpakken en gezellig napraten over de vaart.

Afsluiting ballonvaart

Het napraten over de ballonvlucht kan onder het genot van een glaasje champagne en een kleine versnapering. Ook ontvang je als aandenken van de vaart de panoramische groepsfoto die hoog in de wolken is gemaakt. Zo kan het nagenieten beginnen!

Vervoer terug naar de opstijglocatie

Na de champagne word je in onze volgbus weer teruggebracht naar de opstijglocatie. Het totale programma duurt ongeveer 3 uur.

BallonBon.nl
Ballonbon sinds 1982
Persephonestraat 19
5047 TT Tilburg
013-5713140
chat via whatsapp
info@ballonbon.nl
KvK. 180 36 411
BTW. NL001527509B11
Rabobank 10.23.71.148
IBAN : NL48 RABO 0102371148
BIC: RABONL2U
Volg ons
© 2024 BallonBon