Het gehele programma inclusief opbouwen, varen, landen en een drankje na afloop duurt ongeveer drie uur. De ballonvaart zelf duurt ongeveer één uur.

Mocht het weer het niet toelaten om op te stijgen, dan plannen we graag kosteloos samen een nieuwe datum in voor de vaart.

Regelmatig boeken passagiers met hoogtevrees bij ons een ballonvaart. Uit ervaring weten wij dat mensen met hoogtevrees hier vaak geen last van hebben omdat ze niet in direct contact staan met het aardoppervlak.

Een ballonvaart maken is in principe voor jong en oud. Wij hebben dan ook geen strikte leeftijdsgrens. Houdt er alleen wel rekening mee dat de ballonmand een hoogte heeft van ongeveer 1.15 meter.

Bij een privéballonvaart is het mogelijk om op te stijgen vanuit je eigen woonplaats. Houdt er wel rekening mee dat het opstijgveld minstens 80 x 80 meter moet zijn.

Opstijgen kan vanuit je eigen woonplaats of vanuit één van onze opstijglocaties in Tilburg, Eindhoven, Den Bosch, Nijmegen, Venlo, Roermond en Landgraaf.

De temperatuur in de lucht is vergelijkbaar met die op de grond. Wat betreft kleding adviseren wij daarom vergelijkbare kleding te dragen die je normaal die dag buiten zou dragen. Stevige schoenen en comfortabele kleding zijn aan te raden tijdens de ballonvaart.

Al onze ballonnen hebben een WA-verzekering passagiers via het KNVVL.

Wij varen met maximaal 10 passagiers. Uit ervaring weten we dat ballonvaren in kleine gezelschappen het beste de sfeer en kwaliteit waarborgt. Wanneer u graag vanuit uw woonplaats opstijgt en met eigen gezelschap vaart, kan dit vanaf 2 passagiers tot maximaal 10 passagiers.

De snelheid en vaarrichting van de luchtballon is volledig afhankelijk van de wind. Het blijft dus altijd tot het laatste moment een verrassing waar de ballon gaat landen en wat je te zien krijgt.

De volgende weersomstandigheden zijn belangrijk voor een veilige ballonvlucht:

  • Rustig en stabiel weer
  • Windkracht 2-3
  • Geen regen
  • Geen mist of zeer laaghangende bewolking

De prijzen verschillen per locatie en per dag. Deze prijzen vindt u hier.

Dat kan zeker! Naast ballonvaren met passagiers geven wij ook lesvaarten. Zo kun je bijvoorbeeld een introductievaart boeken, waarbij je naast theorie ook een uur praktijkervaring op kan doen in de lucht. Daarnaast mag je ook een passagier meenemen. Zou je graag je brevet willen halen om ballonvaarder te worden? Dan is het ook mogelijk om meerdere lessen te boeken om het ballonvaren in de praktijk te leren. Uit ervaring heeft een piloot in opleiding gemiddeld 30 lessen nodig.

BallonBon.nl
Ballonbon sinds 1982
Persephonestraat 19
5047 TT Tilburg
013-5713140
chat via whatsapp
info@ballonbon.nl
KvK. 180 36 411
BTW. NL001527509B11
Rabobank 10.23.71.148
IBAN : NL48 RABO 0102371148
BIC: RABONL2U
Volg ons
© 2024 BallonBon